A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be assigned by reference

Filename: core/Controller.php

Line Number: 51

Wijkmanska Blecket · Boka Wijkmanska Blecket till ditt evenemang
Wijkmanska Blecket

Boka Wijkmanska Blecket till ditt evenemang

Wjkmanska Blecket har spelat på många typer av spelnigar och vet värdet av att underhålla sin publik. Vi ser oss själva som en av de mest studentikåsa studentorkestern i Uppsala och förutom att tänka på hur vi spelar ger vi underhållning och sprider glädje. Vilket rättigfärdigar vårt motto "Spiritus et artibus" som betyder själ och konst.

Vår speciallité är underhållningsspelning för sittande middagsgäster eller sprudlande festivaldeltagare på 20-40 minuter, eventuellt i två set. Det är vanligt att vi spelar på Uplands nations gasquer. Vi spelar även dansspelningar för styrdans eller show efter en t.ex. sittning, spelningen varar då under längre perioder (kanske 1-2 timmar). Varje år är det en studentorkesterfestival som vi också gladeligen deltar i och spelar några gigg.

Käck på cykel

Foto: Sigrid Arnamo

Vår reportoar är förmodligen den mest varierade i hela Uppsala. Basen vilar på traditionell jazz, och det blir en hel del swing. Hårdrock ligger oss också varmt om hjärtat, fast då i blåstappning. På sistone har det även krupit in lite Disney och tv-spelsmusik. Annars kan vi alltid klämma iväg några valser, och någon enstaka tango finns det också. Det händer också ofta att vi kör jamlåtar, vilka skiljer sig genom att de har en betydligt mindre grund och bygger helt på improvisation. Vi spelar det vi gillar för stunden och låter inte definitioner begränsa oss.

Mer information finns att hämta hos vår kommendörkapen som är ordförande för orkestern. Vill någon höra ett smakprov så är det bara att komma förbi på ett rep. Onsdagar kl:19.00, i festsalen på uplands nation. Välkommna! Vår mailadress är:

Kommendörkaptenens mailadress

Spelning på helig mark i Sevilla, Spanien

Foto: Sigrid Arnamo