A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be assigned by reference

Filename: core/Controller.php

Line Number: 51

Wijkmanska Blecket · Tag värvning!
Wijkmanska Blecket

Tag värvning!

show 2009

Foto: Per Christian Reithe

Uncle Svante needs you!

Vi är alltid på jakt efter nya bleckister som kan spela musik. Kom förbi när vi repar på onsdagar klockan 19. Alla rep är öppna och du kan nöja dig med att lyssna om du vill. Det första repet för hösten är den 16:e augusti.
Nu inför Höstterminen 2017 letar vi framförallt efter:

Vår sättning är främst som blåsorkester med följande instrument:

Ovan är vår bassättning men det förekommer att andra instrument slinker in t.ex. har vi haft blockflöjt, säckpipa och elbas. Vill man spela ett instrument utanför den normala sättningen bör man veta att det kanske inte finns noter skrivna och man får ta extra ansvar för att hålla sig syssesatt. Blecket är öppna med idéer och nya låtar men man måste dock ha i åtanke att till grunden måste vår kompromisslösa studentikåsa genre schlager-jazz-swing-hårdrock-klassisk-march-filmmusik-tango stil besvaras. Har man ett mer utstickande instrument som säckpipa eller ukulele kanske man inte kan vara med på varje låt men det är alltid kul med överraskningar på shower och liknande. Gitarrer brukar generellt vara rätt svåra att passa in, men det är många gånger det har kommit gitarrister till oss och insett storheten och nöjet med banjo.

Om du inte vågar spela första gången går det bra att komma och bara lyssna. Alla rep är öppna. Om du inte har ett eget instrument, eller om du supit bort det kan du låna av oss tills du skaffat ett eget. Vi har en mängd låneinstrument. Däribland gitarrbanjo, tenorbanjo, basbanjo, tuba, altsax, tenorsax, tvärflöjt, blockflöjt, klarinett, trummor, trumpet, trombon, elbas.

På scen brukar det förekomma så kallade trick/spex/sketcher och dessa utförs med passionerad personlig inlevelse för de som deltar. Dock så föjler vi detta måtto vi nyligen plockade upp i Spanien: "Gör det, Gör det, Fast bara om du vill!".

Glad sjöman

Foto: Fanny Ekblom Johansson

Någon som visserligen inte har någon musikalisk funktion men som skulle uppskattas oerhört är en pyrotekniker. Om du suttit på ditt pojkrum och dissikerat smällare nån gång i tiden och har lust att dra av lite eld och granater på scen är du mer än välkommen.

Tveka inte att repa med oss! Vi repar under terminerna varje onsdag kl: 19.00 i festsalen på Uplands nation och det är bara att komma förbi. Ingång via stora entrén. Om ni vill ha mer information kan ni kolla in vår historia eller kontakta vår kommendörkapten tillika ordförande.

Vi söker även groupies och roddare =)

Du är mycket välkommen in i Blecket!

Oh my it's so yummy and delicious!