Wijkmanska Blecket

- En komedi i färgfilm sedan 1981

Om oss

Wijkmanska Blecket är den legendariska marina studentorkestern hemmahörande vid Uplands nation i Uppsala, som sedan 1981 försett omvärlden med diverse svängig och skojfrisk musik samt allehanda spexande!


Vi ser oss som en av de mest Studentikosa orkestrarna i Uppsala och till vår musik ger vi också otroligt glädjefyllda framföranden, vilket stämmer bra ihop med vårt motto: “Spiritus et Artibus” - Själ och Konst.

Vår specialitet är underhållningsspelningar på 15-40 minuter för sittande middagsgäster eller sprudlande festivaldeltagare. Men vi kan även spela i längre partier vid styrdans eller show efter till exempel en sittning!


Förutom att vi är vackra och duktiga är vi också otroligt ödmjuka! Därför vill vi då och då försköna världen med en musikalisk utgåva av yppersta kvalitet. Sedan orkestern grundades 1981 har vi sex skivproduktioner och en singel på vårt samvete, samt ett par samlingsskivor med andra Uppsalaorkestrar.


Vi har även varit på en hel del resor genom tiderna, och tagit oss till många exotiska platser för att berika vår kunskap.


Alla gamla och blivande medlemmar hälsas välkomna till orkesterns rep på Uplands nation, onsdagar klockan 19.00. Med stor sannolikhet hittar man oss också i puben Svantes källare mer eller mindre mestadels, och är vi inte där så är vi på Palermo.


För att kontakta oss kan du antingen skicka ett direktmeddelande till vår facebooksida eller mejla till wb.ordforande@gmail.com

Spiritus et Artibus!

Copyright © Alla rättigheter förbehållna